Bel ons

035 - 655 07 35

Dry needling in de praktijk, opfris en verdieping.

Dry needling effectief toepassen in de dagelijkse praktijk aan de hand van de meest voorkomende klachten.

Vaak geven collega’s aan dat zij het lastig vinden om dry needling (DN) in te passen in hun dagelijkse praktijk. In de cursussen dry needling staat vooral de veiligheid voorop maar zij missen casuïstiek en protocol. Daardoor gebruiken zij DN af en toe in plaats het effectief te integreren in hun dagelijkse praktijk bij het verminderen van pijn en bewegingsbeperkingen bij het veel voorkomende myofasciale pijn syndroom. Dry needling kan zeer nuttig en voorwaarde scheppend zijn voor functioneel oefenen en bewegen. Patiënten kunnen vlugger aan het werk, sport en ADL als er minder pijn en beperking is.

Doelgroep: Collega’s die dry needling effectief willen gaan inzetten bij pijn en bewegingsbeperkingen van myofasciale aard in de dagelijkse praktijk.

Ingangsniveau: U heeft de cursussen dry needling extremiteiten en wervelkolom met goed gevolg afgesloten en uw kennis van de anatomie om veilig te kunnen dry needlen is up-to-date.

Coaching inhoud: Voor effectief dry needlen is klinisch redeneren de sleutel; hoe wordt een stoornis een klacht, waarom gaat het niet gewoon vanzelf over? Het ligt meestal aan een combinatie van myofasciale triggerpoints, segmentale hyperactiviteit, neuropathieën en biomechanisch disfunctioneren. Het samen bespreken van deze zaken is de kern van de cursus. Aan de hand van de veel voorkomende bekende klachten van pijn en bewegingsbeperking bespreken we een hoe en waar en hoe diep we moeten dry needlen om deze myofasciale stoornissen effectief te behandelen , eigen casussen zijn natuurlijk zeer welkom. In theorie en praktijk komen er ook nog een aantal needling locaties aan bod die het verschil kunnen maken.

Het leerdoel is dat de cursist dry needling niet meer af en toe gebruikt bij een geïsoleerde stijve spier, maar aan de hand van klinisch redeneren de gehele beweegketen ziet als een biomechanisch, neurofysiologisch en segmentaal raamwerk, waarmee na dry needling snel pijnloos functioneel bewogen en geoefend kan worden, om zodoende het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam te optimaliseren. Dit wordt gedaan met behulp van casuïstiek en protocollen over de meest voorkomende klachten in de dagelijkse praktijk, zoals rug/bil/been pijn en nek/schouder/arm pijn.

Nieuwsgierig geworden?

Accreditatie punten 6.

Bel: 035 - 655 07 35

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.fysiotherapiewijburg.nl

Adres: Parklaan 4, Kortenhoef.

Van 0900 uur tot 1600 uur op woensdagen.

Kosten; 295,- euro (ex BTW), incl. broodjes, thee, koffie, hand-out, maximaal 5 cursisten, parkeren gratis voor de deur.

In company opleiden is ook mogelijk.